skip to Main Content

Voor welke soorten tuinlampen gaat u?

Orde in de chaos van buitenverlichting

Betrekt u binnenkort een nieuwbouwwoning en gaat u uw toekomstige tuin helemaal naar eigen smaak inrichten? Of bent u van mening dat uw tuinlampen aan vervanging toe zijn? Wat de reden ook moge zijn, het plaatsen of vervangen van buitenverlichting is een uitdagende klus. Waarom we dat uitdagend noemen? Omdat de buitenverlichting, vooral tijdens deze donkere wintermaanden, een enorme invloed heeft op de uitstraling van uw woning als geheel. Kiest u voor een nostalgisch, een klassiek of een landelijk thema? Het aantal mogelijkheden lijkt eindeloos. Als u winkelt bij een aanbieder die alle tuinlampsoorten onder één dak aanbiedt, dan zou dat uw besluitvormingsproces alvast een stuk vereenvoudigen en overzichtelijker. Hieronder leest u uit welke hoofdcategorieën men meestal de keuze maakt.

Gevelverlichting

Een effectieve en charmante manier om uw tuin te verlichten is door middel van gevelverlichting. Met dit type verlichting geeft u zonder veel moeite uw tuin én uw huis een landelijk of zelfs nostalgisch karakter. Klassieke wandlampen zijn daarbij een goede mogelijkheid om uw gevel een prachtige uitstraling te geven. Maar ook de functie van bij potentiële inbrekers impopulaire buitenlampen met bewegingssensor is niet te onderschatten.

Tuinverlichting

Misschien wel de meest efficiënte vorm van verlichting in de directe omgeving van jouw huis vormt tuinverlichting. Uiteraard zijn hieronder ook weer diverse soorten te onderscheiden. Gaat u bijvoorbeeld voor uiterst doelmatige tuinspots, of wat meer klassieke of zelfs kunstzinnige manieren van tuinverlichting zoals een aluminium buitenlantaarn of een bronzen sokkellamp?

Lantaarnpalen in klassieke stijl

Een wijze om uw woning, tuin of terras écht van cachet te voorzien is een lantaarnpaal in een klassieke stijl. Ook deze vorm van buitenverlichting bestaat in een heleboel soorten, vormen, maten en uitvoeringen. Deze soorten lantaarnpalen hebben sowieso een ding gemeen: ze zorgen ervoor dat de bewoner of eigenaar ervan gezien kan worden als een persoon met stijl en een goede smaak.

Verandaverlichting

Verandaverlichting betreffen meestal hanglampen voor buiten, dan wel plafondverlichting aan een ketting. Deze soort buitenlamp is ideaal als u specifiek op uw terras of veranda een verlichting wenst die er toe doet, zelfs zodanig dat u met behulp van deze verlichting nog gerust kunt lezen terwijl de zon al lang achter de horizon verdwenen is. Verandalampen in een klassieke stijl zijn daarbij weer helemaal in de mode, maar ook het aanbod aan fraaie industriële lampen is niet gering.

Vergeet niet af te ronden

Voor welk type buitenverlichting u ook kiest, bedenk altijd welke losse onderdelen u nog nodig heeft om het geheel af te ronden en dus gebruiksklaar te maken. Laat u zich eventueel door een deskundige adviseren welke fittingen, lampenarmen, sokkels, lampenkappen, koperen deksels of specifieke glazen het best bij uw soort buitenverlichting passen.

Back To Top