skip to Main Content

handige tips voor tuinverlichting

Onmisbaar: tuinverlichting

Goede tuinverlichting is onmisbaar in uw tuin. Op deze manier creëert u buiten een gezellige omgeving en maakt u de tuin ook een stuk veiliger. In de avond kunt u goed zien waar u loopt en u houdt daarnaast ook ongewenste gasten uit uw tuin. Denk hierbij aan ongedierte, maar ook aan inbrekers. Bij ons vindt u een divers assortiment aan verschillende type tuinverlichting. Zo vindt u altijd een mooie en sierlijke lamp die in uw tuin past.

Goede tips voor tuinverlichting

Een goede tuinlamp vindt u in diverse soorten en maten. Denk hierbij aan klassieke, romantische of design lampen van verschillende materialen. Doordat u een brede keuze uit buitenverlichting heeft, is het goed om te kijken welke tuinverlichting bij uw tuin en wensen past. Maak van te voren een goed lichtplan, zo kunt u zien welke lamp waar nodig is. En natuurlijk moet u ook van te voren bedenken waar de kabels komen te liggen voor de aansluitingen.

Functionele verlichting

Wij geven u graag tips over de verschillende soorten buitenverlichting. De functionele verlichting wordt het meest gebruikt om deuren en poorten te verlichten. Zo maakt u het voor uzelf en uw naasten duidelijk waar de ingangen naar uw poort en deur zijn. Ook zorgt de functionele verlichting ervoor dat ongewenste mensen uit uw tuin blijven. Inbrekers houden namelijk niet van verlichte tuinen.

Oriëntatie licht

Oriëntatie licht wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld voetpaden, traptreden en andere wandelgebieden te verlichten. Oriëntatie verlichting is vaak laag en klein. De lamp zelf dient vaak niet zozeer als decoratie. Het licht wordt gebruikelijk naar beneden gericht om de vloer of trap te verlichten.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om sfeer te geven aan een huis of tuin. Sfeerverlichting wordt ingezet op plekken waar het warme licht voor een fijne sfeer zorgt. Denk hierbij aan het verlichten van een terras, veranda of een boom in de tuin. Sfeerverlichting kan weggelaten worden, maar met de juiste sfeerverlichting geeft u uw huis en tuin extra karakter.

Hulp bij uitzoeken buitenverlichting

Het is dus belangrijk om de juiste tuinverlichting op de juiste plekken te installeren. Functionele verlichting heeft u nodig voor de veiligheid en het wordt vaak geplaatst op praktische plekken. Oriëntatie licht is zowel handig als sfeervol en wordt ook veel toegepast in huizen, restaurants, kantoorgebouwen en op wandelpaden. Sfeerverlichting geeft uw huis of tuin nog meer sfeer en stijl.

Back To Top