skip to Main Content

Tover je tuin om tot een wellness resort

Tover je tuin om tot een wellness resort

Geleerden hebben het officieel aangetoond: de natuur heeft een rustgevende factor invloed op de mens. Nu is je tuin niet direct natuur te noemen, maar met een beetje goede wil, komt je tuin er wel het dichtste bij. In je eigen tuin kun je de natuurbeleving helemaal terug laten
komen. Dat maakt hem perfect voor wellness in je eigen tuin. De vraag is nu: hoe tover je je tuin om tot een wellness resort? In dit blog van Hovenier Apeldoorn vertellen we je wat wellness precies is en welke stappen je kunt nemen om je tuin te veranderen tot een echt wellness resort.

Wat is wellness?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: wellness betekent gezondheid en is een samenvoeging van ‘wellbeing’ en ‘fitness’. En onder die termen valt van alles wat met ontspannen, genieten, rust en herstellen te maken heeft. Een spa of wellness resort wordt dus veelal als een oplaadplek gezien. Heb je daar niet zoveel interesse in? Dan kun je je eigen tuin inrichten tot een wellness resort.

Je tuin klaar maken voor wellness

Voor het nabootsen van een wellness resort hebben we wat tips voor je om je tuin met meer rust in te richten. Kleuren zijn daarbij belangrijk, en dan met name blauw, groen en
paars. Blauw is ontspannend en verlaagt je bloeddruk, bij groen denken mensen
aan de natuur en paars geeft een luxe gevoel. Maar je kunt ook warme en rustgevende tinten, zoals oranje of rood gebruiken. Zorg ook voor strakke vormen: rechte lijnen stralen rust uit.

Planten voor wellness beleving

Ook je keuze voor het soort planten is belangrijk. Zo mag bijvoorbeeld lavendel niet ontbreken. Deze plant wordt zeer veel gebruikt in badoliën. Ook siergrassen en bamboe hebben een rustgevende invloed. Gebruik verder zoveel mogelijk natuurlijke materialen in je wellness tuin. Hout is eigenlijk altijd goed. Kunststof en plastic daarentegen zijn wat ons betreft absoluut verboden!

En dan de echte wellness

Is je tuin klaar voor de echte wellness? De optimale wellness beleving in je tuin creëer je met bijvoorbeeld een jacuzzi, sauna of zwembad. In de zomer is er niks lekkerders dan in je eigen zwembad te duiken. Op winterdagen is een drankje in de jacuzzi een aantrekkelijke optie. Of kies voor een populaire infrarood sauna. Laat je hierover vooral ook voorlichten door een specialist in jacuzzi’s en sauna’s.

Contact met Hovenier Apeldoorn

Heb jij je tuin al omgetoverd tot een eigen wellness resort? Dan zien we graag het resultaat. Mail je verhaal met foto’s naar ons toe. Dan verwerken we dat in een leuk artikel voor de website. Je vindt hier onze contactgegevens.

Geef een reactie

Back To Top