skip to Main Content

Ideeën voor het inrichten van een kleine tuin

Een stijlvolle kleine tuin

Om te genieten van uw tuin hoeft deze echt niet ontzettend groot te zijn. Ook een kleine tuin kunt u er prachtig uit laten zien. Wij geven u graag een aantal tips hoe u uw kleine tuin optimaal in kunt richten, bijvoorbeeld door een prieel te laten maken. Kom ook helemaal tot rust in uw tuin met onze tips, en ga lekker aan de slag, of laat het aan een professional over!

Een prieel laten maken

Wanneer u lekker wilt ontspannen in uw tuin, maar u ook van tuinieren houdt, kan dit voor problemen zorgen in een kleine tuin. Daar is vaak namelijk niet genoeg ruimte om het beide te doen. Wij hebben de oplossing gevonden: u kunt een prieel laten maken. Een prieel is een mooi afdak waarin u een heerlijke loungeruimte kunt creëren. Tegen de wanden is er vervolgens genoeg ruimte voor het plaatsen van planten. Door een prieel te laten maken kunt u dus lekker tuinieren, maar ook in alle comfort tot rust komen.

Diepte creëren met afscheidingen

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar afscheidingen kunnen uw kleine tuin ook groter uit laten zien. Met afscheidingen kunt u namelijk diepte creëren. Onze tip: gebruik plantenbakken als afscheiding en richt de ruimtes verschillend in. Kies bijvoorbeeld om in de ene ruimte een prieel te laten maken, en maak van een andere ‘kamer’ een eethoek. Zorg er wel altijd voor dat de verschillende delen goed verlicht zijn zodat u de hele tuin kunt benutten.

Maak gebruik van hoogte

Met een kleine tuin bent u dan wel gelimiteerd door een kleine oppervlakte, maar dat betekent niet dat u geen gebruik kunt maken van de hoogte! Door te kiezen voor beplanting die de hoogte in groeit creëert u een ruimtelijker effect. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om een paar mooie bomen te planten? Let echter wel goed op dat uw bomen geen overlast veroorzaken voor de buren.

Advies van een professional

Wilt u persoonlijk advies over hoe u uw kleine tuin het beste in kunt richten? Wij raden aan om contact op te nemen met een specialist, en een afspraak te maken voor een persoonlijk tuinadvies. Zij kunnen tevens de zwaardere taken overnemen, zoals het plaatsen van een schutting of het laten maken van een prieel.

Back To Top