skip to Main Content
Winterharde Bloembollen

Winterharde bloembollen

Wat zijn winterharde bloembollen

Houdt u ook zo van bloembollen in de tuin? Dat snappen wij helemaal, want het is echt prachtig om te zien hoe deze uitkomen. En er is een grote verscheidenheid aan bloembollen te verkrijgen. Zo kunt u uzelf keer op keer verrassen! Zodra de bloembollen uit komen, ziet u pas hoe mooi de bloemen zijn. Maar natuurlijk verschilt het per soort wanneer de bloembol precies uit komt. We hebben voorjaarsbloeiende bolgewassen, zomerbloeiende bolgewassen en najaarsbloeiende bolgewassen. En er zijn bloembollen die de winter kunnen overleven. Dit zijn winterharde bloembollen. Wilt u meer weten over winterharde bloembollen? En welke bloembollen precies winterhard zijn? Lees dan snel verder.

Zomerbloeiende bolgewassen

Als u op zoek bent naar winterharde bloembollen, kunt u de zomerbloeiende bolgewassen laten staan. Want deze zijn niet winterhard. Er zijn wel enkele uitzonderingen, maar over het algemeen zijn dit niet de bloembollen die u zoekt.

Voorjaarsbloeiende bolgewassen

Bloembollen die wel winterhard zijn, zijn de voorjaarsbloeiende bolgewassen. Deze bloembollen hebben een koude periode nodig om zich volledig te ontwikkelen. Voorjaarsbloeiende bolgewassen worden het meest gebruikt. Ze zijn dan ook het meest bekend. Voorjaarsbloeiende bolgewassen gaan van krokussen tot tulpen en alles wat daar tussen in zit.

Hoe moet ik winterharde bloembollen bewaren?

Als u winterharde bloembollen in uw tuin wilt, kunt u dus het beste voorjaarsbloeiende bolgewassen kopen. Deze moet u wel op de juiste manier bewaren. Zorg ervoor dat u na de bloei de bloemstengels afknipt. De bloembol hoeft dan geen energie meer te steken in het vormen van zaaddozen. Alle energie wordt nu in het versterken van de bloembol gestopt, zodat de bloembol de winter kan overleven. Zijn het blad en de steel afgestorven? Haal dan de bloembol uit de grond. Verwijder heel voorzichtig de grond en leg de bollen op een klein laagje krantenpapier in een kistje. Vervolgens zet u ze op een droge, koele, vorstvrije plek.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht.

Back To Top