skip to Main Content

In de lente bomen planten? Wees voorbereid

Bomen planten in het voorjaar

Idealiter hebben bomen en struiken ongeveer zes weken nodig om wortels te ontwikkelen voordat ze vorst kunnen overleven. Hierdoor is het vroege voorjaar vaak een moeilijke tijd om een boom te planten, maar het is ook een goed moment om ze te planten omdat de grond nog bewerkbaar is. Veel struiken en bomen met ‘blote’ wortel worden in het vroege voorjaar geplant terwijl ze nog jong zijn. Lees verder om erachter te komen welke bomen het beste in het voorjaar kunnen worden geplant.

voorjaar bomen planten

Deze bomen plant u in het voorjaar

De meeste bomen en planten die langer nodig hebben om zich te vestigen, worden in het voorjaar geplant. Deze planten en bomen hebben vaak de hele lente en zomer prachtige bloesems, of zijn een meer groenblijvende boomsoort. Er is enig verschil tussen vroege bloeiers en laatbloeiers. Magnolia’s behoren bijvoorbeeld tot de vroegst bloeiende bomen die elk jaar hun lentebloemen produceren. Enkele andere bomen en planten om in de lente of vroege zomer te planten zijn:

  • Berken
  • Kornoeljes
  • Wilgen
  • Dennen of groenblijvende bomen
  • Appelbomen
  • Kersenbomen
  • Kastanjes

Voordelen van bomen in het voorjaar planten

Door in het voorjaar bomen of struiken te planten, laat u ze de hele zomer groeien en maken ze zich ook op tijd klaar voor de winter. Zo ontwikkelen de bladeren zich snel na het planten en kunnen ze de hele zomer voedsel voor de plant of boom zijn. Onthoud wel: wanneer een boom wordt geplant, moet er voldoende ruimte zijn voor de wortels om te groeien. Heeft u een kleine tuin? In dat geval kunt u overwegen om een kleinere boom of plant te kiezen die niet veel ruimte nodig heeft. Hier zijn enkele van onze ideeën om uw kleine tuin in te richten!

Geef een reactie

Back To Top