skip to Main Content

5 tips voor het plaatsen van een blokhut

Een blokhut in de tuin: een droom voor menig tuinbezitter. Een heerlijke sauna, de ontspanning nabij. Zo pardoes in de achtertuin! Wat een heerlijkheid. Wat een decadentie.
De meeste mensen die nadenken over het plaatsen van een blokhut blijven van een koude kermis thuis. Dit is omdat deze wens vaak bij een droom blijft. De achterstallige Nederlandse tuinen, vol met was, prei en verloederde moestuintjes zijn nou eenmaal een grondbeginsel van de onbesproken Nederlandse wetgeving der tuinen.

Tip 1: Locatie is alles!

Omdat een blokhut wel een plek moet hebben raden wij u aan om eerst eens contact met een hovenier op te nemen. Desnoods sluipt u even langs het dichtbijzijnde architecten bureau. Is dit alles wat u moet doen wanneer u er aan denkt om een blokhut laten plaatsen? Nee! Begint u vooral met de planning van zo’n klus. Voorbereiding is alles.

Tip 2: Materiaal maakt mooi

Een van de meest belangrijke dingen om op te letten tijdens het plaatsen van een blokhut, is het materiaal waaruit de burcht vervaardigd zal worden. Je wilt niet dat jouw blukhut gaat lekken, bijvoorbeeld. Terwijl u net de nieuwe kostbare postzegel verzameling heeft weggestuwt tussen de oude fietsen en de verfspullen. Dat is zeer zeker niet het simpelste wat een mens kan overkomen in het leven. Nee, nee. Omdat u dit natuurlijk niet wilt laten gebeuren is het belangrijk om rekening met materiaal te houden.

tip 3: Functionaliteit.

Omdat een blokhut een utalitaire dienst kan uitmaken in een tuin, is het belangrijk om rekening te houden met de doelstelling van het gebruik van de blokhut. Wilt u het gebruiken als studio voor uw artistieke praktijken? De knutselhut? Een lekkere sauna in de achtertuin, misschien? Ten eerste is het dus belangrijk om rekening te houden met de functie van de blokhut. Dit moet u zeker doen voor u een blokhut laat plaatsen.

tip 4: voorbereiding van plaatsen blokhut

Hoewel u misschien wilde plannen heeft voor de blokhut, en de plek al heeft uigekozen, is dit nog niet het einde van de voorbereiding. Een tuin moet namelijk plaatsing klaar gemaakt worden. Wat eerst was, dient met de gronde gelijk gemaakt te worden. Enkel dan zal er ademruimte ontstaan voor uw lekkere nieuwe vertoef hut!

tip 5: gewoon doen!

Er is natuurlijk maar een manier die u echt van uw droom naar het plaatsen van een blokhut leidt. Dit is namelijk door gewoon doen. Zo zult u pas echt kunnen genieten van uw blokhut.

Back To Top