Hovenier Apeldoorn

055-3559517


5 tips voor het plaatsen van een blokhut

Een blokhut in de tuin: een droom voor menig tuinbezitter. Een heerlijke sauna, de ontspanning nabij. Zo pardoes in de achtertuin! Wat een heerlijkheid. Wat een decadentie.
De meeste mensen die nadenken over het plaatsen van een blokhut blijven van een koude kermis thuis. Dit is omdat deze wens vaak bij een droom blijft. De achterstallige Nederlandse tuinen, vol met was, prei en verloederde moestuintjes zijn nou eenmaal een grondbeginsel van de onbesproken Nederlandse wetgeving der tuinen.

Tip 1: Locatie is alles!

Omdat een blokhut wel een plek moet hebben raden wij u aan om eerst eens contact met een hovenier op te nemen. Desnoods sluipt u even langs het dichtbijzijnde architecten bureau. Is dit alles wat u moet doen wanneer u er aan denkt om een blokhut laten plaatsen? Nee! Begint u vooral met de planning van zo’n klus. Voorbereiding is alles.

Tip 2: Materiaal maakt mooi

Een van de meest belangrijke dingen om op te letten tijdens het plaatsen van een blokhut, is het materiaal waaruit de burcht vervaardigd zal worden. Je wilt niet dat jouw blukhut gaat lekken, bijvoorbeeld. Terwijl u net de nieuwe kostbare postzegel verzameling heeft weggestuwt tussen de oude fietsen en de verfspullen. Dat is zeer zeker niet het simpelste wat een mens kan overkomen in het leven. Nee, nee. Omdat u dit natuurlijk niet wilt laten gebeuren is het belangrijk om rekening met materiaal te houden.

tip 3: Functionaliteit.

Omdat een blokhut een utalitaire dienst kan uitmaken in een tuin, is het belangrijk om rekening te houden met de doelstelling van het gebruik van de blokhut. Wilt u het gebruiken als studio voor uw artistieke praktijken? De knutselhut? Een lekkere sauna in de achtertuin, misschien? Ten eerste is het dus belangrijk om rekening te houden met de functie van de blokhut. Dit moet u zeker doen voor u een blokhut laat plaatsen.

tip 4: voorbereiding van plaatsen blokhut

Hoewel u misschien wilde plannen heeft voor de blokhut, en de plek al heeft uigekozen, is dit nog niet het einde van de voorbereiding. Een tuin moet namelijk plaatsing klaar gemaakt worden. Wat eerst was, dient met de gronde gelijk gemaakt te worden. Enkel dan zal er ademruimte ontstaan voor uw lekkere nieuwe vertoef hut!

tip 5: gewoon doen!

Er is natuurlijk maar een manier die u echt van uw droom naar het plaatsen van een blokhut leidt. Dit is namelijk door gewoon doen. Zo zult u pas echt kunnen genieten van uw blokhut.

handige tips voor tuinverlichting

Onmisbaar: tuinverlichting

Goede tuinverlichting is onmisbaar in uw tuin. Op deze manier creëert u buiten een gezellige omgeving en maakt u de tuin ook een stuk veiliger. In de avond kunt u goed zien waar u loopt en u houdt daarnaast ook ongewenste gasten uit uw tuin. Denk hierbij aan ongedierte, maar ook aan inbrekers. Bij ons vindt u een divers assortiment aan verschillende type tuinverlichting. Zo vindt u altijd een mooie en sierlijke lamp die in uw tuin past.

Goede tips voor tuinverlichting

Een goede tuinlamp vindt u in diverse soorten en maten. Denk hierbij aan klassieke, romantische of design lampen van verschillende materialen. Doordat u een brede keuze uit buitenverlichting heeft, is het goed om te kijken welke tuinverlichting bij uw tuin en wensen past. Maak van te voren een goed lichtplan, zo kunt u zien welke lamp waar nodig is. En natuurlijk moet u ook van te voren bedenken waar de kabels komen te liggen voor de aansluitingen.

Functionele verlichting

Wij geven u graag tips over de verschillende soorten buitenverlichting. De functionele verlichting wordt het meest gebruikt om deuren en poorten te verlichten. Zo maakt u het voor uzelf en uw naasten duidelijk waar de ingangen naar uw poort en deur zijn. Ook zorgt de functionele verlichting ervoor dat ongewenste mensen uit uw tuin blijven. Inbrekers houden namelijk niet van verlichte tuinen.

Oriëntatie licht

Oriëntatie licht wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld voetpaden, traptreden en andere wandelgebieden te verlichten. Oriëntatie verlichting is vaak laag en klein. De lamp zelf dient vaak niet zozeer als decoratie. Het licht wordt gebruikelijk naar beneden gericht om de vloer of trap te verlichten.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om sfeer te geven aan een huis of tuin. Sfeerverlichting wordt ingezet op plekken waar het warme licht voor een fijne sfeer zorgt. Denk hierbij aan het verlichten van een terras, veranda of een boom in de tuin. Sfeerverlichting kan weggelaten worden, maar met de juiste sfeerverlichting geeft u uw huis en tuin extra karakter.

Hulp bij uitzoeken buitenverlichting

Het is dus belangrijk om de juiste tuinverlichting op de juiste plekken te installeren. Functionele verlichting heeft u nodig voor de veiligheid en het wordt vaak geplaatst op praktische plekken. Oriëntatie licht is zowel handig als sfeervol en wordt ook veel toegepast in huizen, restaurants, kantoorgebouwen en op wandelpaden. Sfeerverlichting geeft uw huis of tuin nog meer sfeer en stijl.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een modern tuinhuis

Wat een modern tuinhuis zo bijzonder maakt

Wilt u graag een tuinhuis plaatsen, maar past die klassieke stijl helemaal niet bij uw smaak en de inrichting van uw tuin? Dan is een modern tuinhuis echt iets voor u! Zo’n modern tuinhuis is echt helemaal van nu: super strak en stijlvol, en ook nog eens hartstikke duurzaam. In dit blog vertellen we meer over wat een modern tuinhuis nu zo bijzonder maakt, en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen.

Wat bedoelen we met een modern tuinhuis?

Laten we bij het begin beginnen: wat bedoelen we eigenlijk wanneer we het hebben over een modern tuinhuis? Tuinhuisjes zijn er in talloze verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Maar wanneer we het erover hebben, denken veel mensen direct aan de houten variant. Die past echter zeker niet in iedere tuin. Een modern tuinhuis is een zeer sfeervol alternatief. Wij raden aan om te kiezen voor een tuinhuis met EPS sandwichpanelen. Die hebben een strakke, luxueuze uitstraling, maar ook het gezellige van het klassieke model wordt behouden. Bovendien is zo’n tuinhuis duurzaam, waardoor u er nog jaren van kunt genieten.

Voordelen van EPS sandwichpanelen

We hebben eerder al even genoemd dat wij een tuinhuis met EPS sandwichpanelen aanraden. Met dit materiaal is er geen sprak van zaken als verkleuring, vlekken en roestvorming. EPS sandwichpanelen zijn, net als aluminium, licht van gewicht en volledig onderhoudsvrij. Daarbij zorgen EPS sandwichpanelen voor zeer goede isolatie. Sandwichpanelen bestaan namelijk uit 2 staalplaten met daartussen het isolatiemateriaal EPS. Hierdoor is het tuinhuis goed geïsoleerd. Er komt dus geen ongewenst vocht binnen en uw tuinhuis blijft op aangename temperatuur.

Gebruik maken van de ruimte in uw tuin

Door een mooi tuinhuis in uw tuin te zetten, kunt u ook echt praktisch gebruik maken van de ruimte in de tuin, wat normaal gesproken niet zo veel zou kunnen. U kunt er bijvoorbeeld een praktische opslagplek van maken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ware ‘home gym’, een thuiskantoor of een prettige logeerplek. Door de goede isolatie is dat mogelijk! Wij raden aan om wat meer informatie bij een betrouwbare leverancier aan te vragen, bijvoorbeeld deze tuinhuis specialist in Nijmegen.

Voor meer handige tips en artikelen over tuinbouw, tuinontwerp en andere onderwerpen, leest u op onze blog verder.

Een houtkachel in de tuin, mag dat?

Wat mag er wel niet bij vuurtje stoken in de tuin?

Bent u iemand die graag in de tuin zit en daarbij in de avonduren en gezellig vuurtje stookt? Dan is kiezen voor een houtkachel wellicht echt iets voor u. Maar veel mensen vragen zich af een houtkachel in de tuin wel mag om een gezellig vuurtje te stoken. Zeker gezien de steeds strenger wordende milieunormen. In dit blog geven wij u antwoord op de vraag: ‘een houtkachel in de tuin, mag dat?’ Het antwoord op deze vraag leest u hieronder.

Regels voor een houtvuur in de tuin

Een buitenkachel zorgt met dat flakkerende vuurtje voor extra sfeer in de tuin. Het antwoord op bovenstaande vraag luidt dus: ‘ja, een houtkachel in de tuin is toegestaan’. Maar er gelden wel een aantal regels en afspraken voor het stoken van een hout in uw tuin.

Buitenkachel en vuurkorf

Eigenlijk houdt iedereen wel van een gezellig vuurtje in de tuin. Vuurkorven, gelpotten, vuurpotten en vuurfakkels worden daarom door veel mensen gebruikt. Maar die geven wel een risico voor de omgeving als daarbij het vuur te hoog oplaait. Als u dus een houtkachel aanschaft, weet u zeker dat u het vuur altijd onder controle heeft.

Welke soorten hout stoken?

Ook belangrijk om te weten is dat u niet zomaar alle soorten hout mag stoken in uw houtkachel of vuurkorf. Snoeihout, afval, bewerkt hout en geïmpregneerd hout mag u niet gebruiken als brandstof. Eigenlijk is alleen onbehandeld (schoon) hout zonder impregneermiddelen, lijm, beits of verf toegestaan. En liefst dan ook nog alleen droog hout. Droog hout herkent u aan de scheuren in het hout en de losse schors.

Beperk overlast

Dus: ‘een houtkachel in de tuin, mag dat?’ Ja! Maar u snapt dat het daarbij wel gewenst is dat u de overlast voor uw buren en het milieu zoveel mogelijk beperkt houdt. Rook- en stankoverlast en schadelijke stoffen in de lucht moet u tot een minimum beperken. En tot slot adviseren we u om niet te stoken als het mistig of windstil is. Dan blijft de rook enorm lang hangen. En let ook op of het rookkanaal van uw aan alle eisen uit het bouwbesluit voldoet.

Hoe gaat u om met uw houtkachel of vuurkorf in de tuin en hoe doen uw buren dat? Laat het ons weten via het contactformulier hier op de website.

Houtkachel

In de lente bomen planten? Wees voorbereid

Bomen planten in het voorjaar

Idealiter hebben bomen en struiken ongeveer zes weken nodig om wortels te ontwikkelen voordat ze vorst kunnen overleven. Hierdoor is het vroege voorjaar vaak een moeilijke tijd om een boom te planten, maar het is ook een goed moment om ze te planten omdat de grond nog bewerkbaar is. Veel struiken en bomen met ‘blote’ wortel worden in het vroege voorjaar geplant terwijl ze nog jong zijn. Lees verder om erachter te komen welke bomen het beste in het voorjaar kunnen worden geplant.

voorjaar bomen planten

Deze bomen plant u in het voorjaar

De meeste bomen en planten die langer nodig hebben om zich te vestigen, worden in het voorjaar geplant. Deze planten en bomen hebben vaak de hele lente en zomer prachtige bloesems, of zijn een meer groenblijvende boomsoort. Er is enig verschil tussen vroege bloeiers en laatbloeiers. Magnolia’s behoren bijvoorbeeld tot de vroegst bloeiende bomen die elk jaar hun lentebloemen produceren. Enkele andere bomen en planten om in de lente of vroege zomer te planten zijn:

 • Berken
 • Kornoeljes
 • Wilgen
 • Dennen of groenblijvende bomen
 • Appelbomen
 • Kersenbomen
 • Kastanjes

Voordelen van bomen in het voorjaar planten

Door in het voorjaar bomen of struiken te planten, laat u ze de hele zomer groeien en maken ze zich ook op tijd klaar voor de winter. Zo ontwikkelen de bladeren zich snel na het planten en kunnen ze de hele zomer voedsel voor de plant of boom zijn. Onthoud wel: wanneer een boom wordt geplant, moet er voldoende ruimte zijn voor de wortels om te groeien. Heeft u een kleine tuin? In dat geval kunt u overwegen om een kleinere boom of plant te kiezen die niet veel ruimte nodig heeft. Hier zijn enkele van onze ideeën om uw kleine tuin in te richten!

Tover je tuin om tot een wellness resort

Tover je tuin om tot een wellness resort

Geleerden hebben het officieel aangetoond: de natuur heeft een rustgevende factor invloed op de mens. Nu is je tuin niet direct natuur te noemen, maar met een beetje goede wil, komt je tuin er wel het dichtste bij. In je eigen tuin kun je de natuurbeleving helemaal terug laten
komen. Dat maakt hem perfect voor wellness in je eigen tuin. De vraag is nu: hoe tover je je tuin om tot een wellness resort? In dit blog van Hovenier Apeldoorn vertellen we je wat wellness precies is en welke stappen je kunt nemen om je tuin te veranderen tot een echt wellness resort.

Wat is wellness?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden: wellness betekent gezondheid en is een samenvoeging van ‘wellbeing’ en ‘fitness’. En onder die termen valt van alles wat met ontspannen, genieten, rust en herstellen te maken heeft. Een spa of wellness resort wordt dus veelal als een oplaadplek gezien. Heb je daar niet zoveel interesse in? Dan kun je je eigen tuin inrichten tot een wellness resort.

Je tuin klaar maken voor wellness

Voor het nabootsen van een wellness resort hebben we wat tips voor je om je tuin met meer rust in te richten. Kleuren zijn daarbij belangrijk, en dan met name blauw, groen en
paars. Blauw is ontspannend en verlaagt je bloeddruk, bij groen denken mensen
aan de natuur en paars geeft een luxe gevoel. Maar je kunt ook warme en rustgevende tinten, zoals oranje of rood gebruiken. Zorg ook voor strakke vormen: rechte lijnen stralen rust uit.

Planten voor wellness beleving

Ook je keuze voor het soort planten is belangrijk. Zo mag bijvoorbeeld lavendel niet ontbreken. Deze plant wordt zeer veel gebruikt in badoliën. Ook siergrassen en bamboe hebben een rustgevende invloed. Gebruik verder zoveel mogelijk natuurlijke materialen in je wellness tuin. Hout is eigenlijk altijd goed. Kunststof en plastic daarentegen zijn wat ons betreft absoluut verboden!

En dan de echte wellness

Is je tuin klaar voor de echte wellness? De optimale wellness beleving in je tuin creëer je met bijvoorbeeld een jacuzzi, sauna of zwembad. In de zomer is er niks lekkerders dan in je eigen zwembad te duiken. Op winterdagen is een drankje in de jacuzzi een aantrekkelijke optie. Of kies voor een populaire infrarood sauna. Laat je hierover vooral ook voorlichten door een specialist in jacuzzi’s en sauna’s.

Contact met Hovenier Apeldoorn

Heb jij je tuin al omgetoverd tot een eigen wellness resort? Dan zien we graag het resultaat. Mail je verhaal met foto’s naar ons toe. Dan verwerken we dat in een leuk artikel voor de website. Je vindt hier onze contactgegevens.

Tover uw tuin om tot ultieme zomertuin

Is uw tuin al klaar voor de zomer?

De laatste paar weken beginnen de temperaturen alweer flink te stijgen. Het zal niet lang meer duren voor we weer heerlijk kunnen barbecueën en genieten van lange zomeravonden in de tuin. Maar is uw tuin eigenlijk al wel klaar voor de zomer? In dit blog van hovenier Apeldoorn leest u leuke tips om de ultieme zomertuin te creëren, lees snel verder!

Op zoek naar verkoeling

Op die hete zomerdagen is er niks fijners dan lekker afkoelen in de tuin. Met een
handig schaduwdoek creërt u eenvoudig een plekje uit de zon waar u heerlijk kunt relaxen. Maar ook met een zwembad of een buitendouche kunt u op een fijne manier afkoelen. Een inbouw zwembad laten plaatsen is natuurlijk erg prijzig en tijdrovend. Een opblaasbaar zwembad is daarom een prima variant. Wist u dat er tegenwoordig zelfs opblaasbare jacuzzi’s te koop zijn? Met een ijskoud drankje maakt u uw zomerdag helemaal compleet.

Zomerse sferen in uw tuin

Denkt u aan de zomer, dan denkt u waarschijnlijk aan het strand. Dat gevoel kunt u nu ook thuis ervaren. Met een paar simpele aanpassingen ontstaat binnen een handomdraai uw eigen strandtuin! Zo heeft u het gevoel dat u in een strandtent bent, maar dan gewoon in uw achtertuin. U creëert een strandtuin met de volgende elementen:

 • Een luxe loungeset met kussens in warme kleuren
 • Een mooie grote muurschildering of een canvas met een tropische afbeelding
 • Tuinmeubels van bamboe of hout
 • Sfeervolle tuinverlichting
 • Palmbomen
 • Een hangmat mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Met deze elementen voelt uw achtertuin binnen de kortste keren aan als een echte beach bar. Laat die zomeravonden maar komen!

Bestel online uw staande buitenlampen

Staande buitenlampen voor iedere tuin

Als allround hoveniersbedrijf is Henk Gerritsen altijd bezig met het creëren van tuinen naar de wensen van u als klant. Regelmatig komen wij mooie elementen tegen die uw tuin naar een hoger niveau kunnen tillen. Zo vertellen wij in dit blog over online nostalgische staande buitenlampen bestellen. Veel mensen willen namelijk van hun tuin een prachtige, nostalgische plek maken. De juiste tuinverlichting mag dan uiteraard niet ontbreken. Dus waar vindt u deze verlichting? En hoe kunt u het toepassen in uw tuin? U leest het hier!

Zo vindt u de juiste nostalgische buitenverlichting

Het plaatsen van de juiste tuinverlichting is als de kers op de taart voor uw tuin. Maar voordat het zover is, moet u uiteraard wel de gewenste verlichting hebben gevonden. Als hoveniersbedrijf raden wij aan om online op zoek te gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in ouderwetse tuinverlichting. Zij zijn echt expert op dit gebied en kunnen u het gewenste advies bieden. Daarnaast weet u dan zeker dat zij goede kwaliteit leveren. Staande buitenlampen van goede kwaliteit gaan namelijk jarenlang mee.

Het toepassen van staande buitenlampen in uw tuin

Wilt u nostalgische staande buitenlampen laten plaatsen in uw tuin? En heeft u zelf niet de kennis en vaardigheden in huis om voor een goede aansluiting te zorgen? Dan kunt u deze klus beter overlaten aan een goede hovenier. Wij geven u ook graag tips, zodat u het optimale kunt halen uit uw tuinverlichting. Plaats bijvoorbeeld een staande lamp naar het tuinpad. Dit is niet alleen heel praktisch, maar het zorgt ook direct voor de gewenste nostalgische sfeer. Daarnaast wordt dit type buitenlamp vaak geplaatst naast een gezellig zitje. Dit zorgt direct voor een sfeervolle plek waar u helemaal tot rust kunt komen. Ook wanneer het donker wordt.

Ga op zoek naar een verkoper

Wilt u ook uw tuin verrijken met prachtige staande buitenlampen met een ouderwetse uitstraling? Ga dan direct op zoek naar een verkoper gespecialiseerd in dit type buitenlamp. Plaats een bestelling en ga zo snel mogelijk aan de slag met het plaatsen van de lamp. Hulp nodig? Schakel dan gerust onze hovenier in! Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail.

Ideeën voor het inrichten van een kleine tuin

Een stijlvolle kleine tuin

Om te genieten van uw tuin hoeft deze echt niet ontzettend groot te zijn. Ook een kleine tuin kunt u er prachtig uit laten zien. Wij geven u graag een aantal tips hoe u uw kleine tuin optimaal in kunt richten, bijvoorbeeld door een prieel te laten maken. Kom ook helemaal tot rust in uw tuin met onze tips, en ga lekker aan de slag, of laat het aan een professional over!

Een prieel laten maken

Wanneer u lekker wilt ontspannen in uw tuin, maar u ook van tuinieren houdt, kan dit voor problemen zorgen in een kleine tuin. Daar is vaak namelijk niet genoeg ruimte om het beide te doen. Wij hebben de oplossing gevonden: u kunt een prieel laten maken. Een prieel is een mooi afdak waarin u een heerlijke loungeruimte kunt creëren. Tegen de wanden is er vervolgens genoeg ruimte voor het plaatsen van planten. Door een prieel te laten maken kunt u dus lekker tuinieren, maar ook in alle comfort tot rust komen.

Diepte creëren met afscheidingen

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar afscheidingen kunnen uw kleine tuin ook groter uit laten zien. Met afscheidingen kunt u namelijk diepte creëren. Onze tip: gebruik plantenbakken als afscheiding en richt de ruimtes verschillend in. Kies bijvoorbeeld om in de ene ruimte een prieel te laten maken, en maak van een andere ‘kamer’ een eethoek. Zorg er wel altijd voor dat de verschillende delen goed verlicht zijn zodat u de hele tuin kunt benutten.

Maak gebruik van hoogte

Met een kleine tuin bent u dan wel gelimiteerd door een kleine oppervlakte, maar dat betekent niet dat u geen gebruik kunt maken van de hoogte! Door te kiezen voor beplanting die de hoogte in groeit creëert u een ruimtelijker effect. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om een paar mooie bomen te planten? Let echter wel goed op dat uw bomen geen overlast veroorzaken voor de buren.

Advies van een professional

Wilt u persoonlijk advies over hoe u uw kleine tuin het beste in kunt richten? Wij raden aan om contact op te nemen met een specialist, en een afspraak te maken voor een persoonlijk tuinadvies. Zij kunnen tevens de zwaardere taken overnemen, zoals het plaatsen van een schutting of het laten maken van een prieel.

Voor welke soorten tuinlampen gaat u?

Orde in de chaos van buitenverlichting

Betrekt u binnenkort een nieuwbouwwoning en gaat u uw toekomstige tuin helemaal naar eigen smaak inrichten? Of bent u van mening dat uw tuinlampen aan vervanging toe zijn? Wat de reden ook moge zijn, het plaatsen of vervangen van buitenverlichting is een uitdagende klus. Waarom we dat uitdagend noemen? Omdat de buitenverlichting, vooral tijdens deze donkere wintermaanden, een enorme invloed heeft op de uitstraling van uw woning als geheel. Kiest u voor een nostalgisch, een klassiek of een landelijk thema? Het aantal mogelijkheden lijkt eindeloos. Als u winkelt bij een aanbieder die alle tuinlampsoorten onder één dak aanbiedt, dan zou dat uw besluitvormingsproces alvast een stuk vereenvoudigen en overzichtelijker. Hieronder leest u uit welke hoofdcategorieën men meestal de keuze maakt.

Gevelverlichting

Een effectieve en charmante manier om uw tuin te verlichten is door middel van gevelverlichting. Met dit type verlichting geeft u zonder veel moeite uw tuin én uw huis een landelijk of zelfs nostalgisch karakter. Klassieke wandlampen zijn daarbij een goede mogelijkheid om uw gevel een prachtige uitstraling te geven. Maar ook de functie van bij potentiële inbrekers impopulaire buitenlampen met bewegingssensor is niet te onderschatten.

Tuinverlichting

Misschien wel de meest efficiënte vorm van verlichting in de directe omgeving van jouw huis vormt tuinverlichting. Uiteraard zijn hieronder ook weer diverse soorten te onderscheiden. Gaat u bijvoorbeeld voor uiterst doelmatige tuinspots, of wat meer klassieke of zelfs kunstzinnige manieren van tuinverlichting zoals een aluminium buitenlantaarn of een bronzen sokkellamp?

Lantaarnpalen in klassieke stijl

Een wijze om uw woning, tuin of terras écht van cachet te voorzien is een lantaarnpaal in een klassieke stijl. Ook deze vorm van buitenverlichting bestaat in een heleboel soorten, vormen, maten en uitvoeringen. Deze soorten lantaarnpalen hebben sowieso een ding gemeen: ze zorgen ervoor dat de bewoner of eigenaar ervan gezien kan worden als een persoon met stijl en een goede smaak.

Verandaverlichting

Verandaverlichting betreffen meestal hanglampen voor buiten, dan wel plafondverlichting aan een ketting. Deze soort buitenlamp is ideaal als u specifiek op uw terras of veranda een verlichting wenst die er toe doet, zelfs zodanig dat u met behulp van deze verlichting nog gerust kunt lezen terwijl de zon al lang achter de horizon verdwenen is. Verandalampen in een klassieke stijl zijn daarbij weer helemaal in de mode, maar ook het aanbod aan fraaie industriële lampen is niet gering.

Vergeet niet af te ronden

Voor welk type buitenverlichting u ook kiest, bedenk altijd welke losse onderdelen u nog nodig heeft om het geheel af te ronden en dus gebruiksklaar te maken. Laat u zich eventueel door een deskundige adviseren welke fittingen, lampenarmen, sokkels, lampenkappen, koperen deksels of specifieke glazen het best bij uw soort buitenverlichting passen.